Golfdrive.eu; alles over golf

Goed om te weten

Golf-nieuws

Welk team gaat de Ryder Cup winnen?

Drie jaar lang hebben miljoenen golfliefhebbers erop moeten wachten maar deze week is het dan...


(Duinweg 16, Westkapelle)  

IMG 2471

telefoonnummer: +31 6 51 830952
(Duinweg 131, Westkapelle)

IMG 20180130 114600

telefoonnummer: +31 6 51 830952
Boerengolf
 
Boerengolf is een balspel, waarbij een leren bal (diameter 14 cm) met een boerengolfclub bij de afslag (een blauwe vlag) wordt weggeslagen in de richting van een met rode vlag gemarkeerde put of hole. De hole is een emmer ø 20 cm in de grond. Doel van boerengolf is om de bal in zo min mogelijk aantal slagen in een emmer te doen belanden. Een boerengolfbaan heeft meestal 10 holes.
Bij boerengolf spelen twee teams tegen elkaar. Een team bestaat uit maximaal 5 personen. Elk team heeft een eigen bal en een boerengolfclub (een golfstok met klomp). De groep die het verst van de hole verwijderd is, is aan slag. Binnen een team zijn spelers na elkaar aan de beurt. Het spel of een wedstrijd begint met een afslag. Team 1 slaat de bal vanaf het afslagpunt en vervolgens team 2. De bal die dan het verst van de put is verwijderd wordt geslagen.
 
De bal mag altijd een clublengte verplaatst worden, maar nooit zo dat de bal dichter bij de put komt te liggen. Een hole is gemaakt als de bal in emmer is geslagen. Voor de afslag na een hole wordt de bal 4 meter in de richting van de volgende hole gelegd.
Aantal slagen worden bijgehouden op een wedstrijdformulier. Op het wedstrijdformulier worden de namen van de teamleden ingevuld. Onder de nummers van de holes (1 t/m 10) wordt het aantal slagen per hole bijgehouden door te turven. Het team dat het minste aantal slagen heeft, is winnaar.
 
Spelvarianten
Boerengolf kan ook individueel gespeeld worden. Elke speler heeft dan een eigen boerengolfclub en een boerengolfbal. Wederom is het de bedoeling om met zo min mogelijk slagen de boerengolfbaan te slaan De speler houdt zijn eigen score bij en meestal ook van de tegenstander.
Op meerdere plekken in Nederland en daarbuiten zijn wedstrijden en competities.
Voor speciale gelegenheden, bedrijfsuitjes of kinderfeestjes zijn  spelvarianten mogelijk.
uw reactie
terug

Advertenties

webcontrol-ict1.pngwebcontrol-ict2.pngFW4A90h.pnglogo_samengevoegd90h.png

Informatie

Golfweb-advertising

Valeriaan 6
4421 ME Kapelle
KvK 22059749
 

Buienradar

Routeplanner

Volgons