(Duinweg 16, Westkapelle)  

IMG 2471

telefoonnummer: +31 6 51 830952
(Duinweg 131, Westkapelle)

IMG 20180130 114600

telefoonnummer: +31 6 51 830952
BEREGENING GOLFBANEN
Beregening lijkt misschien een overbodige luxe in een land als Nederland, maar niets is minder waar. Voor een optimale conditie van de golfbaan is het noodzakelijk dat de beregening valt op het moment dat er vraag naar is, in de gewenste hoeveelheden en met de juiste dosering en waterverdeling.
Met een goede beregeningsinstallatie kan de neerslag op maat worden geregeld. Dit is noodzakelijk omdat een verkeerde druppelgrootte van nadelige invloed is op het dichtslaan van de grond, waardoor het ontstaan van bepaalde grasziekten een grotere kans van slagen hebben.
Het is dan ook noodzakelijk om in eerste instantie een goed ontwerp te (laten) maken door specialisten op dit gebied.
De aanleg van de beregeningsinstallatie wordt gerealiseerd door gespecialiseerde bedrijven, die  gebruik maken van de nieuwste machines en technieken, waarbij ook bij bestaande banen de schade aan de baan tot een minimum blijft beperkt.
De kwaliteit van het te gebruiken beregeningswater is van groot belang voor de grasgroei, het milieu en de kwaliteit van de bodem.
De eigenschappen van de bodem, zoals de structuur en de doordringbaarheid,kunnen sterk worden beinvloedt door de ionenconcentratie van het gebruikte beregeningswater.
Het is daarom van groot belang, dat regelmatig wateronderzoek plaat vindt. Naast zaken als hardheid en zuurgraad, de pH-waarde en het ijzergehalte, is het  ook van belang om te weten of het water al dan niet is besmet met bv. algen of zelfs met legionella.
Afhankelijk van de beplanting- en grassoort en het beregeningsregime is ca. 5000 m3 (heel zuinig) tot 20.000 m3 water nodig per jaar.
Bij voorkeur wordt de golfbaan zodanig ingericht dat weinig beregening noodzakelijk is, door een beplanting te kiezen die minder tot niet gevoelig is voor de droogte.
Bij de uitwerking moet ook aandacht besteed worden aan het voorkomen van uit- en afspoeling van de nutriënten van de golfbaan naar de vijvers.
Beregening in de ochtend heeft de voorkeur, omdat  de baan weer sneller droog wordt, waardoor grasziekten , zoals schimmels, de minste kans van slagen hebben. 
 uw reactie
terug
 

Informatie

Golfweb-advertising

Valeriaan 6
4421 ME Kapelle
KvK 22059749
 

Buienradar

Routeplanner

Volgons