(Duinweg 16, Westkapelle)  

IMG 2471

telefoonnummer: +31 6 51 830952
(Duinweg 131, Westkapelle)

IMG 20180130 114600

telefoonnummer: +31 6 51 830952
terug 
 
 
 
EGYPTE
egypte
Piramides
Golfen in Egypte
Golfen in Egypte: prachtige golfresorts, golf op werkelijk schitterende golfbanen, zon, zee en strand aan de Rode Zee.
De golfbanen aan de Rode Zee zoals Cascades en El Gouna maken Egypte tot een fantastische bestemming voor een heerlijk relaxte golfvakantie.
Steeds meer mensen ontdekken de golfbanen in Egypte. Het overgrote deel van de mensen denkt bij het horen van Egypte aan piramides en kunstschatten, echter toch is vooral het aantal golfreizen naar Egypte groeiende.
 
Klimaat
Egypte heeft een woestijnklimaat met zeer weinig neerslag, hete zomers en zeer milde winters. Het hele jaar door zijn er binnen hetzelfde etmaal grote temperatuursverschillen. Het verschil tussen minimum- en maximumtemperatuur in hetzelfde etmaal ligt in de woestijn meestel zo rond de 20 graden.
In de hoofdstad Caïro en in de badplaatsen langs de Rode Zee zijn deze verschillen kleiner, daar bedraagt het verschil binnen één etmaal slechts zo'n 11 tot 15 graden.
In het hele land valt weinig tot vrijwel geen regen.
De enige streek waar in de wintermaanden wat regen te bespeuren is , is het noorden van het land, dat grenst aan de Middellandse Zee.
Wie niet van hitte houdt kan vanaf april tot en met oktober beter wegblijven uit Egypte.
Gedurende deze periode stijgen de temperaturen in bijna heel het land overdag naar 30 graden en (veel) hoger.
De winters zijn zeer aangenaam en langs de Rode Zee zeer zonzeker. Met temperaturen van zo'n 20 tot 30 graden is deze periode een uitstekende winterzon-bestemming en ideaal om te golfen.
 
Algemene informatie
Egypte, officieel de Arabische Republiek Egypte. Het land Egypte is verdeeld in 26 gouvernementen.
Egypte ligt in het noord-oosten van Afrika en is tegenwoordig vooral een populaire vakantiebestemming. Dat heeft het land vooral te danken aan de aanwezigheid van historische bezienswaardigheden, waaronder de typerende piramides, het warme en zonnige klimaat en de uitstekende watersportmogelijkheden in de Rode Zee waardoor Egypte vooral onder duikliefhebbers een zeer gewild reisdoel is.
Dankzij het aanwezige koraal en het rijke onderwaterleven hebben de badplaatsen langs de Rode Zee te maken met een flink toegenomen belangstelling.
Dankzij het milde woestijnklimaat komt regen zelden voor langs de kust van de Rode Zee, schijnt de zon bijna altijd uitbundig en is het aantal dagen dat er geen zomerse temperaturen gehaald worden vrij beperkt.
 
Geografische ligging
Egypte heeft in totaal ruim 2600 km aan landsgrenzen en grenst aan de Gaza Strook (11 km), Israël (266 km), Libië (1115 km) en Sudan (1273 km).
De totale oppervlakte van Egypte bedraagt 1.001.450 km2. Daarvan is 995.450 km2 land en 6000 km2 water.
 
Geschiedenis en cultuur
Voor liefhebbers van archeologie, geschiedenis en cultuur is Egypte een waar paradijs.
Als bezoeker kun je hier veel musea en archeologische vondsten bezoeken, die herinneren aan de grootse tijden van Egypte.
Piramides, mummies, farao's, tempels en andere bouwwerken, Egypte heeft het allemaal.
 
Bevolking
Egypte heeft ruim 80 miljoen inwoners, verdeeld over 995.450 km2.
 
Taal
De officiële taal is het Arabisch. Andere talen zijn het Engels en het Frans.
 
Religie
Het geloof is in Egypte in hoofdzaak moslim 90%, voornamelijk Soennieten, Koptisch Christen 9% en een ander Christelijk geloof 1%.
 
terug
 

Informatie

Golfweb-advertising

Valeriaan 6
4421 ME Kapelle
KvK 22059749
 

Buienradar

Routeplanner

Volgons