(Duinweg 16, Westkapelle)  

IMG 2471

telefoonnummer: +31 6 51 830952
(Duinweg 131, Westkapelle)

IMG 20180130 114600

telefoonnummer: +31 6 51 830952

terug 

 

 

 

FRANKRIJK

                                                 25-1-2013 10-22-47                         frankrijk1

                                                            Sacre Coeur                                                      Seine                                                                                                                  

Golfen in Frankrijk


Frankrijk, het land voor Golfers heeft meer dan 600 golfbanen en daar komen er in de toekomst nog veel meer bij. De banen zijn uitstekend geschikt voor zowel beginners als professionals. Er zijn hier genoeg mogelijkheden om van het spel te genieten en om de Franse 'art de vivre' te ontdekken.
In meerdere partnerregio's worden arrangementen aangeboden die de mogelijkheid bieden te spelen op verschillende golfbanen voor voordelige prijzen.

De Franse golfbanen zijn overal in Frankrijk te vinden: langs de azuurblauwe zee, in het glooiende achterland en in de bergen. Geen enkele golfbaan is in Frankrijk hetzelfde. De flora en fauna van de golfbaan zijn altijd nauw verbonden met de streek en het klimaat. Al naar gelang het seizoen waarin u speelt, ontvouwt zich een prachtig schouwspel voor uw ogen

De verschillende streken, de culturele rijkdom en de vele activiteiten rondom de golfterreinen zijn juist dat beetje extra dat Frankrijk zeer aantrekkelijk maakt voor golfvakanties.

Klimaat
Frankrijk heeft een zacht klimaat dat in het noordelijke deel lijkt op ons eigen klimaat en steeds droger en warmer wordt naarmate je zuidwaarts gaat. De berggebieden Pyreneeën en Franse Alpen zijn gedurende de winters aanzienlijk koeler, de lente valt over het algemeen ook wat later in.
In de zomer worden regelmatig tropische temperaturen van dertig graden of meer geregistreerd, met name in de zuidelijke helft van Frankrijk.
Klimaatzones
In Frankrijk komen de volgende klimaatzones voor:
- mediterraan klimaat
- gematigd zeeklimaat
- hooggebergteklimaat

Algemene informatie
Frankrijk, Republique la Française , zoals de naam officieel luidt is voor Nederlandse en Belgische toeristen één van de populairste vakantiebestemmingen. Door de grote variatie aan bezienswaardigheden en mogelijkheden die het land biedt komen er het hele jaar door toeristen naar Frankrijk.
De term 'leven als een God in Frankrijk' is iets wat je nog steeds regelmatig hoort.
Frankrijk is een land met een zeer eigen cultuur, waar de Fransen dan ook zeer trots op zijn. De term chauvinisme wordt al snel gekoppeld aan Frankrijk en haar bevolking. Wie objectief kijkt ziet dat het land in vergelijking tot veel andere landen inderdaad een zeer eigen identiteit heeft waar men al eeuwenlang voor strijdt.

Geografische ligging
Frankrijk behoort tot de grootste landen van Europa met een oppervlakte van 543.965 vierkante kilometer. Dit is meer dan de totale oppervlakte van het hele Iberisch Schiereiland.
Frankrijk ligt in het zuidwesten van Europa, boven het Iberisch Schiereiland waar het aan grenst. Naast Spanje en Andorra (in het zuiden) grenst Frankrijk in het noorden aan België en Luxemburg. In het oosten grenst het aan Duitsland, Zwitserland, Italië en Monaco. Naast deze 'landelijke' grenzen kent Frankrijk ook natuurlijke grenzen: de Atlantische Oceaan in het westen, het Nauw van Calais in het noordwesten, in het oosten de Rijn, het Jura gebergte en de Alpen en in het zuiden de Middellandse Zee en de Pyreneeën.
Hoewel Frankrijk door vele landen wordt omringd, reikt het land toch verder dan al deze grenzen. Door de vele veroveringen van vroeger zijn er nog veel kolonies achtergebleven. Een aantal hiervan zijn: La Reunion , Frans Guyana, Guadeloupe en Martinique. Maar het bekendste eiland van Frankrijk is Corsica.

Kunst en cultuur
De Franse cultuur doet zich gelden in de literatuur, architectuur, muziek, film, toneel en beeldende kunst. Er zijn veel schouwburgen, musea en bioscopen. Er worden diverse landelijke en plaatselijke evenementen gehouden.
Het propageren van de Franse taal en cultuur in het land zelf en in de wereld is een serieuze staatszaak. Het Institut de France heeft een coördinerende taak voor alle culturele en wetenschappelijke activiteiten.

Bevolking
Frankrijk telt meer dan 62 miljoen inwoners. Toch is Frankrijk relatief dun bevolkt met een bevolkingsdichtheid van ca. 108 inwoners per vierkante kilometer.

Taal
De officiële taal van Frankrijk is het Frans, volgens velen de mooiste taal op Aarde. Het is niet de enige taal die in Frankrijk wordt gesproken. Er wordt o.a. ook Bretons, Baskisch, Italiaans en zelfs Nederlands (Frans-Vlaanderen) gesproken. Maar dit gaat om kleine aantallen.
Het Frans is een Romaanse taal die door de vele veroveringen van Frankrijk door veel mensen over de hele wereld wordt gesproken. Oorspronkelijk bestond de taal uit Latijnse woorden, die door de Romeinen zijn ingevoerd, aangevuld met Keltische en Frankische woorden. Aan het Nederlands, Italiaans en Engels zijn veel woorden ontleend.

Religie
De bevolking is voor ca. 83-88% rooms-katholiek, voor 5-10% islamitisch (overwegend soennitisch) en voorts zijn er kleine minderheden van protestanten, joden en Armeens-christelijken.

 

 terug

Informatie

Golfweb-advertising

Valeriaan 6
4421 ME Kapelle
KvK 22059749
 

Buienradar

Routeplanner

Volgons