(Duinweg 16, Westkapelle)  

IMG 2471

telefoonnummer: +31 6 51 830952
(Duinweg 131, Westkapelle)

IMG 20180130 114600

telefoonnummer: +31 6 51 830952
terug 
 
GRIEKENLAND
    
Kyra Panagia Strand
 Kyra Panagia Strand

oia-santorini

Oia-Santorini

 

Akropolis
Akropolis

 

Griekenland behoort al jarenlang tot de favoriete vakantiebestemmingen van Nederlandse en Belgische toeristen. Jaarlijks vliegen ongeveer een half miljoen Nederlanders en zo'n driehonderdduizend Belgen naar Griekenland. Reisdoel is in de meeste gevallen de zonovergoten Griekse eilanden zoals Kreta, Kos, Corfu en Rhodos. Alle ingrediënten voor een goede zonvakantie zijn aanwezig in Hellas, zoals de Grieken hun land ook graag noemen. Zon, stranden, veel kilometers aan kustlijn, een lekkere keuken en een roemruchte geschiedenis maken het land zo populair als vakantiebestemming. De Grieken weten met hun charmes de toeristen een uitstekend vakantiegevoel te geven, waardoor de meeste bezoekers aan Griekenland meerdere keren teruggaan naar Griekenland.

 
Golfen in Griekenland
Eindelijk is Griekenland op de kaart gezet als golfbestemming.
Golf is nog niet zo populair als in andere landen rond de Middellandse Zee,zoals bv. Spanje en Portugal, maar er zijn toch al een aantal schitterende banen te vinden, zowel op het vasteland als op de eilanden. De banen hebben over het algemeen 18 holes en zijn al gauw goed voor 3 uur in de vrije natuur. Op sommige dagen is het zelfs voor de echte liefhebbers te warm om de clubs uit de tas te halen. Zorg in iedere geval voor genoeg water, al is er bij de meeste banen onderweg wel wat te krijgen.
Costa Navarino biedt bewoners en gasten een unieke, world-class Griekse golfervaring met historische ligging aan de kust. De eerste signature golfbaan in Griekenland werd in 2010 geopend. De indrukwekkende Navarino Dunes Golfbaan is ontworpen door de voormalige, twee keer US Masters kampioen en Ryder Cup captain, Bernhard Langer in samenwerking met European Golf Design.
De championship golfbaan ligt in een landschap met spectaculair uitzicht over zee en uitzicht op de rivier. Delen van de baan zijn dicht bij de zee, met hoge duinen grenzend aan het gouden strand. Andere delen van de baan zijn in olijf-en boomgaarden, terwijl sommige holes langs de kleine rivier lopen. De combinatie van golvende greens en brede fairways dragen bij aan een unieke stijl en speelbaarheid.
Een spannende uitdaging voor alle golfers.
 
Het klimaat van Griekenland
Griekenland heeft voor een groot deel te maken met een mediterraan klimaat, dat zorgt voor aangenaam warme zomers en relatief milde winters. Dit is het klimaat dat de meeste toeristen die naar Griekenland komen zo weten te waarderen. In de zomer zorgt dit Middellandse Zeeklimaat voor warme tot hete dagen en aangenaam warme avonden en nachten. Tijdens hittegolven kunnen temperaturen oplopen naar onaangename waardes van tegen of zelfs rond de veertig graden Celsius. In een stad als Athene is het gewoonweg onaangenaam tijdens zulke dagen, op de Griekse eilanden kan een briesje van zee nog voor wat verkoeling zorgen. De ligging van het eiland is dan wel van belang, want zo heeft bijvoorbeeld de zuidkust van Kreta vaak te maken met extreme warmte in juli en augustus en kan het ook langs de oostkust van het populaire vakantie-eiland Rhodos verzengend heet worden in de zomer.
Door de geologische structuur van Griekenland komt het warme mediterrane klimaat niet in heel het land voor. In de hoger gelegen gebieden op het vasteland en dan met name in het noorden en noordoosten komen landklimaten voor en een warm zeeklimaat. Langs de oostkust van Griekenland zijn er zones met een warm steppeklimaat.
 
Winters weer
Sneeuwval is gedurende de wintermaanden niet alleen mogelijk op het vasteland, zelfs het eiland Kreta krijgt soms te maken met een laag sneeuw. Op de eilanden is het 's winters vaak mild weer en liggen de temperaturen meestal tussen de 5 en 15 graden.
 
Neerslag
De meeste neerslag in Griekenland valt in de winterperiode die loopt van november tot en met maart. De meeste neerslag valt dan in het noordwesten van het vasteland en het zuiden van Kreta. Tijdens de zomermaanden valt er weinig regen in Griekenland en zijn langdurige periodes zonder neerslag meer regel dan uitzondering. Droogte is dan ook een probleem dat regelmatig voorkomt in Griekenland en waardoor er een verhoogde kans op bosbranden is.
 
Hitte
De zomermaanden zijn in Griekenland warm en droog. Hittegolven met temperaturen die op kunnen lopen tot boven de 40 graden komen iedere zomer voor in Griekenland. Met name in de maanden juli en augustus zijn de meeste bestemmingen zeer zonzeker en ligt de temperatuur vrijwel gegarandeerd boven de 25 en vaak zelfs boven de 30 graden.
 
Geschiedenis & cultuur
Griekenland wordt nog steeds gezien als één van de landen waar in een vroeg stadium een hoogwaardige beschaving aanwezig was. Opgravingen en vondsten tonen aan dat met name op Kreta en de Cycladen er al vanaf zo'n 3500 jaar voor Christus een Minoïsche beschaving aanwezig was in het gebied dat nu mede bekend staat als Griekenland. Het eiland Kreta stond centraal binnen deze beschaving, wat waarschijnlijk vooral te maken heeft met de toen zeer strategische ligging tussen Cyprus, Egypte, Klein-Azië en Syrië. Kreta heeft als belangrijk knooppunt in de zeehandel een voor die tijd grote sprong voorwaarts gemaakt wat betreft beschaving en ontwikkeling. De dominante rol van de Minoïsche beschaving heeft maar liefst zo'n tweeduizend jaar stand kunnen houden. Volgens de overleveringen zou een enorme vulkaanuitbarsting op het eiland Santorini het einde ingeluid hebben van de Minoïsche beschaving. De Myceners, afkomstig van het vasteland van Griekenland, hebben met hun Myceense cultuur de rol overgenomen en zijn voort gaan borduren op het succes van de Minoïsche beschaving. De Myceners hebben hun rol echter niet zo goed vervuld als hun voorgangers, waardoor de dominante rol van de Griekse volkeren in de regio tanende was. Na een roerige Trojaanse oorlog (12e en 13e eeuw voor Christus) werd Griekenland het doelwit van de barbaarse Doriërs waarna het gebied steeds meer in verval kwam en het in strijd is geraakt met diverse andere volkeren maar ook onderling was er veel rivaliteit en strijd tussen de verschillende stadsstaatjes die ontstaan waren. Pas in de vijfde en zesde eeuw voor Christus kwam het gebied dat we tegenwoordig als Griekenland kennen in rustiger vaarwater. In de vijfde eeuw voor Christus heeft Athene een enorme groei meegemaakt op alle mogelijke vlakken. Athene groeide onder Perikles uit tot de rijkste en machtigste stadsstaat van Griekenland. In de geschiedenisboeken wordt deze periode dan ook aangeduid als de Gouden Eeuw van Perikles.
De eeuwen die volgden is Griekenland altijd een gewilde prooi geweest van beschavingen en volken die uit waren op meer macht, rijkdom en kennis. Het land is door de eeuwen heen het doelwit geweest van Macedoniërs, Romeinen, Turken, Noormannen, Bulgaren en allerlei volkeren die tegenwoordig alleen nog maar in de geschiedenisboeken voorkomen. Het Griekenland zoals we dat nu kennen is pas sinds 1830 een zelfstandig land. De eerste vier jaar met Nafplio (Nauplion) als hoofdstad, sinds 1834 vertolkt Athene die rol. In de eerste 150 jaar onafhankelijkheid heeft Griekenland nog veel roerige tijden meegemaakt, zoals de wisselingen in het staatsvorm en leiders, twee wereldoorlogen waar Griekenland actief in betrokken is geweest, de burgeroorlog die direct volgde op de Tweede Wereldoorlog en staatsgreep in 1967. Pas sinds het opnieuw toetreden tot de N.A.V.O. in 1980 en het lidmaatschap van de Europese Unie in 1981 is de situatie in Griekenland een stuk stabieler geworden.
 
De roerige geschiedenis van Griekenland en de vele beschavingen die hun rol in die historie gespeeld hebben, hebben hun sporen achtergelaten in Griekenland. Niet voor niets is het land wat betreft archeologische vindplaatsen en opgravingen, mythes, goden en culturele schatten één van de meest toonaangevende landen ter wereld. Deze geschiedenis is een belangrijke bijkomende factor voor toeristen om het land te bezoeken. De vele historische feiten en mythes wakkeren bij mensen een nieuwsgierigheid aan.
 
Bevolking
Griekenland is zeven keer zo groot als Nederland en biedt een woonplaats aan bijna 11 miljoen Grieken. Hiervan wonen 1,5 miljoen Grieken op de eilanden. De eilanden in de Ionische Zee zijn dichter bevolkt dan die in de Egeïsche Zee.
Maar over het algemeen heeft Griekenland een lage bevolkingsdichtheid met ca. 81 mensen per vierkante meter. Veel Grieken trekken naar grote eilanden als Kreta en Kos of steden als Thessaloniki. 65 procent van de Griekse bevolking woont in steden.
Er is in Griekenland vrij weinig immigratie, zo'n 95 procent van de inwoners is Grieks. De belangrijkste minderheden in het land zijn: Slavo-Macedoniërs, Turken en Albanezen. In Thracië, wonen de meeste Turken. Daar maken de moslims, voornamelijk Turks, ongeveer 30 porcent van de bevolking uit.
Veel Grieken zijn geëmigreerd in de loop der jaren. Ongeveer 3,5 miljoen Grieken hebben ervoor gekozen om in het buitenland te gaan wonen, waarvan de meeste kozen voor de VS, West-Europa, Zuid-Afrika en Australië. Door de sterke groei van het toerisme en de verbetering van de economie die daarmee gepaard gaat, is de emigratie de laatste dertig jaar sterk afgenomen.
 
Taal
De Griekse taal is één van de oudst levende talen ter wereld. Het behoort overigens – net als het Nederlands – tot de Indo-Europese taal.
 
Godsdienst
De Grieks-orthodoxe kerk heeft verreweg de meeste aanhangers in Griekenland. Ongeveer 98% van de Grieken hangt dit geloof aan.
 
terug

Informatie

Golfweb-advertising

Valeriaan 6
4421 ME Kapelle
KvK 22059749
 

Buienradar

Routeplanner

Volgons