(Duinweg 16, Westkapelle)  

IMG 2471

telefoonnummer: +31 6 51 830952
(Duinweg 131, Westkapelle)

IMG 20180130 114600

telefoonnummer: +31 6 51 830952
terug 
 
 
 
IERLAND
 
galway
Galway - Connemara
 
Golfen in Ierland
Het prachtige groene land Ierland nodigt uit om eens te spelen op 's werelds mooiste banen, zoals de 'Druids Glen' of 'The Portmarnock Old Course'.
Veelal prachtige panorama's maken de golfbanen in Ierland tot een 'must see'.
Of het nu in de bergen is of aan de kustlijn; prachtige plaatjes maken uw golfervaring tot een hele mooie.
Ierland biedt golfers het complete pakket met de beste kampioensbanen, een spectaculair landschap, een fascinerende geschiedenis en volop 'craic' (gezelligheid).
 
Klimaat
Ierland heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters en relatief koele zomers. De Warme Golfstroom zorgt dat de klimaatverschillen niet al te groot zijn. Extremen wat betreft temperatuur komen niet veel voor. In de zomer komt de temperatuur niet zo vaak boven de 25 graden uit en echt winters weer komt langs de kusten eveneens weinig voor. In het binnenland is er wat meer kans op vorst en sneeuw.
Omdat de meeste depressies richting Europa aangevoerd worden via een westelijke stroming vanaf de Atlantische Oceaan en Ierland regelmatig het eerste land is waar een regendepressie overheen trekt, krijgt het land te maken met bovengemiddelde hoeveelheden regen.
In het westelijk deel van Ierland valt de meeste regen. Een bijkomend effect hiervan is, dat de natuur daarom vaak indrukwekkend groen is.
 
Algemene informatie
De officiële naam van de republiek Ierland is Poblacht Na h'Eireann, of in het kort Eire.
Ierland is een eiland in de Noord-Atlantische Oceaan, ten westen van het Europese vasteland en verdeeld in twee landen, t.w. de Republiek Ierland, dat 5/6 deel van het eiland beslaat en Noord-Ierland, dat deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk.
De oppervlakte bedraagt 70.280 km2.
 
Geschiedenis en cultuur
De geschiedenis van het eiland Ierland gaat terug naar de tijd van 6000 jaar voor Christus.
Ierland is door de geschiedenis heen één grote opeenstapeling van allerlei gevechten en oorlogen. De Vikingen, Normandische koningen, Engelsen, protestanten en katholieken.
Alle strubbelingen over de jaren heen hebben hun sporen achter gelaten op het eiland en over heel het eiland heen zijn overal oude ruines van kerken, kastelen en andere gedenktekens van oorlogen te vinden.
In de 19e eeuw werd Ierland bij het koninkrijk Engeland gevoegd en daarmee startte de onafhankelijkheidsstrijd van Ierland.
Na verschillende bloederige opstanden en protesten werd Ierland uiteindelijk in 1921 zelfstandig.
 
Bevolking
De eerste bewijzen van menselijke bewoning brengen ons terug naar de vroege prehistorie.Net na de laatste ijstijd, vanaf 8700 voor Christus, was er al sprake van menselijke bewoning. Zo'n 600 jaar voor Christus komen de eerste Kelten naar Ierland om daar hun cultuur, religie en gebruiken te verspreiden.
De Ieren zien de Kelten nog steeds als hun verre voorvaderen en zijn erg trots op hun Keltische afkomst.
In Ierland leven ongeveer 5,5 miljoen mensen, ongeveer 4 miljoen in de Republiek en ca. 1,5 miljoen in Noord-Ierland.
 
Taal
In Ierland wordt uiteraard overal Engels gesproken, weliswaar met een prachtig Iers accent, dat wel. Officieel is Ierland tweetalig, nl. het Iers en het Engels.
Buiten het Engels zijn de meeste Ieren niet heel erg kundig in het gebruik van andere talen.
 
Religie
Zo'n 400 jaar na Christus komt de eerste bisschop naar Ierland om het christendom te verspreiden.Tot op de dag van vandaag is dit ook de belangrijkste patroonheilige van Ierland, namelijk St. Patrick.
De Republiek Ierland is nog steeds voornamelijk erg katholiek.
 
terug

Informatie

Golfweb-advertising

Valeriaan 6
4421 ME Kapelle
KvK 22059749
 

Buienradar

Routeplanner

Volgons