terug
ITALIË
 
Firenze
Lucca
 
Siena
 
Golfen in Italië
'La vita è bella' in Italië. Lekker leven, lekker eten, ook op de prachtige golfbanen. Golf is in Italië nog zeker geen volkssport en dat heeft zo z'n charme. Naast topbestemming Toscane zijn er ook golfbanen rond het fraaie Lago Maggiore, aan de voet van de Alpen. Uiteraard kunt u deze 2 regio's in één golfvakantie combineren, zodat u optimaal van dit prachtige land en de golfbanen kunt genieten. Naast deze 2 regio's bieden we het grootste eiland van de Midderlandse Zee aan: Sicilië. Met de 2 golfbanen die het eiland rijk is, in combinatie met de geweldige cultuur en natuur een absolute aanrader.
 
Klimaat
Per gebied is het verschillend, maar over het algemeen is het klimaat in Italie; een typisch Middellandse-Zeeklimaat. Het hele jaar door blijft de temperatuur in de laagvlakten ver boven de nul graden Celsius. In de zomer is er een gemiddelde temperatuur van 28 C in het zuiden en 22 C in het noorden. In de winter koelt het af en is het gemiddeld 9 C .
Er valt in Italie; jaarlijks gemiddels 600mm  neerslag.  In bepaalde berggebieden kan dit oplopen tot boven de 1000mm per jaar. Met name in het voor- en najaar valt de meeste regen in Italië.
 
Algemene informatie
Italië, het perfecte land voor een vakantie.
Maar ‘ La Bella Italia ' heeft veel meer te bieden dan goede campings en hotels. Het land heeft zo'n culturele rijkdom met bezienswaardigheden, dat een vakantie van twee weken eigenlijk niet genoeg is om alles te zien. De natuur, de bekende Italiaanse keuken, mode, historie, een prettig klimaat, enzovoort. Het is duidelijk waarom vele liefhebbers ieder jaar terugkeren naar dit prachtige land. Ook De Italianen zelf beseffen dat hun eigen land rijk is aan cultuur. Zij blijven vaak binnen de grenzen van Italië om hun vakantie door te brengen.
Zoals Spanje bekend is om zijn Costa's, zijn de meren in Italië de Italiaanse tegenhanger. Het bekendste meer is het Gardameer. Dit meer wordt jaarlijks bezocht door duizenden toeristen die tijdens hun autovakantie een tussenstop maken of het als eindbestemming op het programma hebben. De meren worden rijk omringd door campings en vakantiehuizen of villa's die u kunt huren.
 
Geografische ligging
La Republica Italiana is de officiële naam van Italie;. Het land is zoals de naam al zegt een republiek en het ligt in Zuid-Europa. Italië is zeven keer zo groot als Nederland met een oppervlakte van 301.323 vierkante kilometer.
Italie; grenst aan vier landen en de Middellandse Zee. De landen waar Italie aan grenst zijn: Frankrijk (in het noordwesten), Zwitserland (in het noorden), Oostenrijk (in het noorden), en in het noordoosten grenst Italie aan Slovenië.
Italie; heeft een kustlijn met een totale lengte van ca. 7600 kilometer . Deze loopt langs verschillende bekkens van de Middellandse Zee. In totaal vallen 3766 grote en kleine eilanden onder het Italiaans grondgebied en ook deze liggen allemaal langs de 7600 kilometer lange kust. Het meest zuidelijke eilandje van Italië, Lampedusa, ligt dichter bij Tunesië dan Italie.
Binnen de grenzen van Italie liggen twee onafhankelijke republieken, namelijk: San Marino en Vaticaanstad. San Marino heeft ongeveer 24.000 inwoners en ligt in het Oosten van het Italiaanse schiereiland. Een stuk bekender is natuurlijk Vaticaanstad. Dit is het punt van waaruit de katholieke kerk wordt bestuurd en waar de paus zijn thuisbasis heeft. Vaticaanstad is het kleinste staatje ter wereld. Er wonen zo'n 200 mensen, welke allemaal een functie bekleden voor het Vaticaan. De taal in Vaticaanstad is Latijn.
 
 
 
PisaKunst en cultuur
Dat Italië een rijke geschiedenis achter de rug heeft, is tot op de dag van vandaag nog steeds te merken. Er is nog veel van het Romeinse Rijk te zien, denk hierbij eens aan het Colloseum, dat in Rome in al haar pracht te aanschouwen is. Of wat dacht je van de kunstgeschiedenis met namen als Leonardo da Vinci, Michelangelo en Bernini.
Italië is een synoniem voor kunst, cultuur en geschiedenis. Artistieke wonderen kunnen overal worden gevonden, en elke hoek van het land bezit talloze en prachtige verrassingen. Onze artistieke en culturele erfgoed is een van de meest waardevolle in de wereld. Rome, Florence, Assisi, Venetië, Siena, Pisa en Napels zijn de meest bekende steden van kunst, maar het hele land kan bogen op steden van adembenemende schoonheid, zoals deze nummers aantonen: 95.000 monumentale kerken, 40.000 forten en kastelen, 30.000 historische residenties met 4.000 tuinen, 36.000 archieven en Bibliotheken, 20.000 historische steden, 5.600 musea en archeologische sites, en 1.500 kloosters.
               
         
                 
 
 
 
 
 
Pisa    
               
Bevolking
Met ca. 57 miljoen inwoners mag Italië zich rekenen tot de Europese landen met de meeste inwoners. Dat er zoveel mensen wonen is in de stedelijke gebieden ook wel te merken; het is er vrij dichtbevolkt.
Italië heeft een bevolkingsdichtheid van 188 inwoners per vierkante kilometer. De dichtstbevolkte gebieden liggen rondom de grote steden zoals: Rome, Milaan en Napels. Ruim achttien procent van de Italianen woont in een stad met meer dan 350.000 inwoners. Ongeveer 36 procent van de bevolking woont in het zuiden van Italië.
De bevolking van Italie is in het verleden ontstaan uit de samensmelting van verschillende volken. Hierdoor heeft het bijv. Etruskische, Gallische, Italische en Germaanse elementen. Aan het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw groeide de Italiaanse bevolking erg snel, wat leidde tot een grote emigratiegolf. Waardoor de Noord-Italiaanse bevolking zich verdeelde over Midden en West-Europa en de Zuid-Italianen vertrokken richting de Verenigde Staren en Argentinië. Pas in de jaren 30 verminderde de emigratie en nam na WOII weer toe.
Inmiddels is het aantal immigranten in Italië hoger dan het aantal emigranten. Veel illegale vluchtelingen en gelukszoekers reizen richting Italië, voor een nieuw begin. Met name vluchtelingen uit Albanië en Turkije proberen Zuid-Italië te bereiken. Maar ook vluchtelingen uit Tunesië proberen de havens en stranden in Italië te halen.
 
Taal
De officiële taal in Italië is het Italiaans, maar in enkele delen van het land wordt Duits (Zuid-Tirol) en Frans (Piemonte) gesproken. Maar dit gaat in totaal om ca. 300.000 mensen.
 
 
 
 
 
 
 terug
 

Informatie

Golfweb-advertising

Valeriaan 6
4421 ME Kapelle
KvK 22059749
 

Buienradar

Routeplanner

Volgons