(Duinweg 16, Westkapelle)  

IMG 2471

telefoonnummer: +31 6 51 830952
(Duinweg 131, Westkapelle)

IMG 20180130 114600

telefoonnummer: +31 6 51 830952
terug 
 
MAROKKO
marokko
Foum Zguid
 
Golfen in Marokko
Voor een warm klimaat, mooie en (nog) rustige golfbanen, een boeiende cultuur en een fraaie natuur is een golfreis naar Marokko aan te bevelen. U zult ervaren dat het kwik zelden onder de 20 graden komt.
In dit heerlijke klimaat golft u in alle rust op top-golfbanen. Marokko is de laatste tijd een zeer populaire (golf-)reisbestemming geworden voor mensen uit de gehele wereld. Een afwisselende bestemming op slechts 4 uur vliegen.
 
Klimaat
Bij Marokko denken velen aan warmte, droogte en Saharazand. Toch is het klimaat van Marokko niet zo eenzijdig en eenvoudig te omschrijven.
Het zuiden en zuidoosten van Marokko voldoen wel aan dit beeld, net als de laag gelegen delen in Centraal Marokko en de onderste helft aan de kust. Milde winters en hete zomers met weinig neerslag is het beeld dat je daar ziet. Vooral het gedeelte dat hoort bij de Sahara woestijn is extreem droog.
Het noordelijke deel van het land is echter vrij nat. Vooral in het Rifgebergte en het Midden-Atlas-gebergte vallen hoeveelheden neerslag die op sommige plekken ruim meer is dan wat wij hier in Nederland zijn gewend.
Het grootste deel van die neerslag valt in de maanden november tot en met april, de zomermaanden zijn ook in dit deel van Marokko vrij droog.
 
Algemene informatie
Marokko heeft een constitutionele monarchie. De hoofdstad van het land is Rabat. De grootste en belangrijkste stad van Marokko is Casablanca.
 
Geografische ligging
Marokko ligt op het kruispunt van Europa en Afrika, Middellandse Zee en Atlantische Oceaan. Het land vormt een poort naar het Afrikaanse continent en is vanuit Afrika de toegangspoort naar Europa.
De oppervlakte beslaat zo'n 446.550 km2, waarvan zo'n 2,8% bestaat uit water.
 
Geschiedenis en cultuur
Marokko is een land met een zeer rijke en eeuwenoude geschiedenis.
De Marokkaanse bevolking is vredelievend en heeft het moderne leven met de traditionele waarden en normen geïntegreerd.
De multiculturele samenleving is tolerant en is zo in staat geweest een bloeiende cultuur op te bouwen.
 
Bevolking
De bevolking van Marokko, met een inwoneraantal van ruim 34 miljoen, bestaat voornamelijk uit Berbers en Arabieren, met daarnaast minderheden van Joodse, Europese en Afrikaanse afkomst, waaronder Spanjaarden, Fransen en Algerijnen.
 
Taal
De officiële landstaal is het Arabisch, met plaatselijke dialecten als het Derija en Berbers. De tweede taal van Marokko is het Frans.
 
Religie
Het geloof in Marokko is in hoofdzaak islam (98,7%), het christendom ( 1,1%) en het Joods ( 0,2%).
 
terug

Informatie

Golfweb-advertising

Valeriaan 6
4421 ME Kapelle
KvK 22059749
 

Buienradar

Routeplanner

Volgons