terug

 
PORTUGAL
 

AlgarveAlgarve

Braga
Braga
Midden Portugal
Midden Portugal
          
 
Golfen in Portugal
Portugal, qua golfbanen en klimaat, één van de meest gunstige landen om heerlijk te kunnen golfen.
Meer dan 80 golfbanen, luxueuze hotels, golfhotels en budget-hotels vlakbij of aan zee en golf op de uitdagende golfbanen. Portugal is ideaal voor een golfweekend, golfvakantie, golfclinic of voor het behalen van je GVB.
Golfreizen Portugal zijn er voor elk type golfer voor een golfweek of golfweekend. Golf op de golfbanen van Algarve West en Oost en Costa Lisboa is spectaculair en uitdagend in een prachtig landschap. Naast golfen biedt Portugal een prachtige natuur, goed eten, schitterende natuur en een zeer vriendelijke lokale bevolking.
 
 
Klimaat
Het vasteland van Portugal
Het klimaat in Portugal kan van regio tot regio zeer verschillen en wordt door het landschapsreliëf, de breedtegraad en de nabijheid van zee beïnvloedt, wat voornamelijk in de Algarve leidt tot milde winters.In de omgeving van Porto, in Noord-Portugal en in de regio Beiras, en dan vooral de gebieden die tegen de Spaanse grens liggen, zijn de winters het koudst, ofschoon de temperaturen in vergelijking tot de rest van Europa, gematigd zijn. De zomers zijn heet en droog, vooral in de regio’s in het binnenland (in het noordoosten van de provincie Trás-os-Montes en in de Alentejo). In de kustgebieden is de hitte gematigd door de invloeden van de zee. In de herfst zijn er veel zonnige dagen met milde temperaturen die, wanneer deze begin november nog voelbaar zijn, in de volksmond "Sint-Maartenszomer" worden genoemd, vanwege de feestdag van deze heilige die op 11.11 gevierd wordt.

Azoren
Door de zuidelijke ligging en de milde invloeden van de Golfstroom, wordt het klimaat van de Azoren voornamelijk gekenmerkt door milde temperaturen gedurende het hele jaar. Deze factoren werken ook door op de temperatuur van de zee, die zowel in de winter als in de zomer heel aangenaam is en de uitoefening van verschillende watersporten mogelijk maakt.

Madeira
Op grond van de geografische ligging en het bergachtige landschap, heeft het klimaat in Madeira subtropische kenmerken; het is buitengewoon mild met gemiddelde temperaturen tussen de 24 ºC in de zomer en 19 ºC ´s winters.Ook is de zeewatertemperatuur vanwege de warme Golfstroom het hele jaar zeer aangenaam: deze ligt tussen de 18 ºC in de winter en de 22 ºC in de zomermaanden.
 
 
Geografische ligging
Portugal ligt in het uiterste zuidwesten van Europa en bestaat ook uit de twee eilandengroepen Madeira en de Azoren, die in de Atlantische Oceaan liggen. Het Europese continent strekt zich uit over een oppervlakte van 88.889 km² (met een breedte van 218 km, een lengte van 561 km, een Atlantische kuststrook van 832 km en een gemeenschappelijke landengrens met Spanje van 1.215 km).

In de Atlantische Oceaan, tussen het Europese en het Noord-Amerikaanse continent gelegen, hebben de Azoren een oppervlakte van 2.355 km² en bestaan uit negen eilanden: São Miguel en Santa Maria vormen de Oostelijke Eilandengroep, Terceira, Graciosa, São Jorge, Pico en Faial liggen in de Centrale Eilandengroep, en Flores en Corvo in de Westelijke Eilandengroep. Het vasteland Portugal kan per vliegtuig bereikt worden, in ongeveer 2 uur.

De archipel van Madeira met een oppervlakte van 741 km² ligt in de Atlantische Oceaan en is ca. 500 km van de Afrikaanse kust en 1000 km van het Europese vasteland verwijderd (1½ uur vliegen naar Lissabon). De eilandengroep bestaat uit Madeira en Porto Santo, en uit de onbewoonde eilanden Desertas en Selvagens (die natuurreservaten zijn).

Bevolking
Portugal heeft een bevolking van rond 10 miljoen mensen.

De hoogste bevolkingsdichtheid komt voor in de hoofdstad Lissabon en haar omgeving, waar in totaal ca. 1,9 miljoen mensen leven. De tweede grootste stad van Portugal is Porto, gelegen in het Noorden van het land. Over het algemeen hebben de plaatsen aan de kust een hogere bevolkingsdichtheid dan die in het binnenland.

PortimaoGeschiedenis
Met zo´n lange kust zal niemand verwonderd opkijken, als wij zeggen dat Portugezen vele schepen hebben zien komen en gaan. Zo reikt onze communicatie en onze openheid tegenover vreemdelingen ver terug in de geschiedenis. Door onze aderen stroomt bloed van verschillende volkeren, zoals de Feniciërs, Grieken, Carthagenen, Romeinen (die ons hun taal hebben nagelaten), maar ook dat van noordelijke en moorse stammen. Ondanks al deze mengelingen, is ons land één van de oudste van Europa. In de 12e eeuw lukte het Portugal, dankzij graaf Afonso Henriques, die uit eigen wil onze eerste koning geworden is, onafhankelijk te worden van andere koninkrijken op het Iberisch schiereiland. Met de verovering van de Algarve, één eeuw later, werd de vastlegging van de Portugese landsgrenzen definitief afgesloten.

Sinds 1986 zijn wij lid van de EU, maar wij weten nog steeds onze eigen eerbaarheid te waarderen.

Met dit verhaal in uw achterhoofd, zult u zien dat onze kunsten zich van alle andere onderscheiden die u tot op heden kende. Let vooral op de kunstuitingen die Portugal eigen zijn: de "Manuelijnse" stijl, die een loftuiting is voor de ontdekkingsreizen, de kunstzinnige "azulejos" en tot slot de fado, het grote lied van de nostalgie.

Religien
Het Portugese volk is grotendeels katholiek, maar de Portugese Grondwet garandeert vrijheid van godsdienst, en dat houdt in dat er ook andere geloofsovertuigingen binnen Portugal zijn.

Taal
Het Portugees stamt uit het Latijn en is de derde Europese taal die in de wereld wordt gesproken, door ca. 250 miljoen mensen.
De landen die het Portugees als officiële voertaal hebben, zijn verspreid over de hele wereld.
Veel Portugese burgers kunnen probleemloos met u in het Engels, Frans of Spaans communiceren.
 
 
 
 
 

terug 

 

 

Informatie

Golfweb-advertising

Valeriaan 6
4421 ME Kapelle
KvK 22059749
 

Buienradar

Routeplanner

Volgons