(Duinweg 16, Westkapelle)  

IMG 2471

telefoonnummer: +31 6 51 830952
(Duinweg 131, Westkapelle)

IMG 20180130 114600

telefoonnummer: +31 6 51 830952

    

terug 
SPANJE
 

CordobaCordoba

Barcelona
Barcelona
Madrid
   Madrid
 
Golfen in Spanje
Als golf uw ding is, dan is Spanje uw bestemming. Spanje is één van de leads van het Europese golftoerisme. Elk jaar kiezen duizenden mensen ons land om er golf te spelen. Ontdek de fundamentele redenen voor golfen in Spanje. Een prachtige ervaring die u zeker wilt herhalen
Spanje is synoniem voor golf. Het is een topbestemming voor liefhebbers van deze sport, ongeacht uw niveau of handicap. Spanje is de ideale plek voor u om uw favoriete sport te beoefenen om verschillende redenen.
 
Bevoorrecht klimaat
In Spanje vindt u zon en warme temperaturen het hele jaar door, niet alleen in de zomer. Deze uitstekende weersomstandigheden, goede zichtbaarheid, zachte winden en een aangenaam algemeen klimaat zijn ideaal voor golf en garanderen een goed en lang seizoen.
Naast golf is er ook veel cultuur, gastronomie, kunst...
Terwijl u geniet van uw favoriete sport kunt u het culturele erfgoed leren kennen. Kom en ontdek Spaanse kunst, folklore, tradities, monumenten, musea... Er zijn een heleboel alternatieven. Geniet van onze internationaal befaamde keuken. Ontspan in onze spa-resorts en de thermale baden, oases van rust en ontspanning ingesteld in een gebied van verbluffende schoonheid. Ontdek de geschiedenis van Spanje. Prachtige stranden en mogelijkheden om te watersporten.
 
Het klimaat
Hoewel velen bij Spanje denken aan warm zomers weer, gaat dat niet altijd op. De zomermaanden zijn inderdaad droog en warm tot zeer warm, maar in de wintermaanden kan het in grote delen (erg) winters zijn. Dat heeft vooral te maken met de aanwezigheid van berggebieden en het ontbreken van de invloed van de Middellandse Zee in het binnenland en noordwesten van Spanje.
Volgens het Sydow-Wagner klimaatsysteem heeft Spanje 3 klimaatgebieden:
- de eilanden en de kustgebieden in het zuiden en oosten hebben een mediterraan klimaat
- het centrale binnenland heeft een landklimaat
- het noorden en noordwesten heeft een zeeklimaat
 
Canarische Eilanden
Hoewel de Canarische Eilanden officieel bij Spanje horen, is het klimaat afwijkend van het vasteland van Spanje. Dit is omdat de eilanden geografisch bij Afrika liggen. In de wintermaanden is het gemiddeld warmer dan op het vasteland, in de zomer is het meestal minder heet dan langs de Spaanse costa's.
Uitzonderingsgevallen zijn oostenwinden die zeer warme lucht uit de Sahara meenemen en de temperaturen op kunnen laten lopen tot boven de 40 graden. Deze wind wordt sirocco genoemd, indien het gepaard gaat met vele woestijnstof noemt men dit verschijnsel Calima. Je ziet dan vrijwel geen hand voor ogen en dat in combinatie met extreme hitte maakt het zeer onaangenaam. Zulke omstandigheden duren gelukkig nooit lang.
In de winter is het op de Canarische eilanden vaak lenteachtig, hoewel slecht weer met veel wind en neerslag zeker tot de mogelijkheden behoren. Vooral als er boven West-Europa sterke hogedrukgebieden liggen zorgt dat tijdens de periode november tot en met februari geregeld voor veel regen en wind.
 
Korte geschiedenis
De geschreven geschiedenis van Spanje gaat terug tot voor de Romeinse tijd. In de eerste duizend jaar van onze jaartelling bracht het twee keizers van Rome op en werd het bezet en gekoloniseerd door de Moren van Noord-Afrika.
Vanaf circa 1500 groeide Spanje uit tot het centrum van de Christelijke, Joodse en Islamitische wetenschap en ontwikkelde zich, na het verdrijven van de laatste twee godsdiensten in 1492, tot de eerste supermacht in de wereld door de verovering van de Nieuwe Wereld van Amerika en de rijkdommen die het daardoor verkreeg.
De ontwikkeling van de mogelijkheden van het reizen per trein en vliegtuig in latere jaren bracht in de jaren 60 de boom van de toeristenindustrie, die vandaag de dag een belangrijk deel uitmaakt van het nationale inkomen.
 
Geografische ligging
Spanje (officieel: Reino de España, = Koninkrijk Spanje), is een koninkrijk in Zuidwest-Europa en ligt op het Iberisch Schiereiland waartoe ook Portugal behoort. De totale oppervlakte van Spanje bedraagt 505.782 km2, inclusief de Balearen, de Pityusen en de Canarische Eilanden. Spanje neemt daarmee meer dan vier vijfde van het Iberisch Schiereiland in beslag en is ruim twaalf maal zo groot als Nederland.
Tot Spanje behoren behalve de genoemde eilandengroepen ook de zogenaamde Plazas de Soberanía en el Norte de Africa, omvattende de Plazas mayores: Ceuta en Melilla, en de Plazas menores: Peñon de los Vélez, Peñon de Alhucemas en de Islas Chafarinas.
Spanje grenst in het noorden aan Andorra (64 km) en Frankrijk (623 km), in het westen aan Portugal (1214 km), en in het zuiden aan Gibraltar (1,2 km). De totale kustlijn bedraagt 4964 kilometer. Spanje kent grotendeels natuurlijke grenzen: bergen, kust en rivieren.
De Balearen bestaan uit verschillende eilanden, waaronder de bekende vakantiebestemmingen Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. De dertien Canarische Eilanden liggen voor de kust van Marokko. Ze zijn van vulkanische oorsprong en de bekendste eilanden zijn de vakantiebestemmingen Tenerife, Gran Canaria, La Palma, Gomera, Fuerteventura en Lanzarote.
Spanje bezit ook nog twee enclaves in Marokko, Melilla en Ceuta, die in 1995 een gelimiteerde autonomie verwierven.
 
Bevolking Spanje
Met meer dan 41 miljoen inwoners mag Spanje zich rekenen de grotere landen binnen Europa. Toch is de gemiddelde bevolkingsdichtheid lager dan vele andere landen van de Europese Unie. Dit heeft Spanje te danken aan de grote oppervlakte van het land.
De bevolkingsdichtheid in Spanje is ± 82 inwoners per vierkante kilometer.
Dit is vergelijkbaar met landen als Ierland en Zweden.
Voetnoot hierbij is wel dat de verdeling erg ongelijk is. Zo zijn er gebieden in het land die erg drukbevolkt zijn, maar ook lang gestrekte weides die niet of nauwelijks bewoond worden. Hierdoor kent Spanje verschillende en tegengestelde bevolkingsniveaus. Madrid is één van de dichtstbevolkte gebieden met circa 625 inwoners per vierkante kilometer.
Met name in de kustgebieden neemt het aantal inwoners steeds meer toe. Als gevolg van de industrialisering vertrekken steeds meer mensen uit kleine steden in het binnenland naar de kustgebieden. We zouden ervan kunnen spreken dat een kwart van de Spaanse bevolking in het binnenland woont en drie kwart in de kustgebieden.
Momenteel leven in Spanje verschillende bevolkingsgroepen. Deze groepen zijn in het rijke historische verleden ontstaan, toen verschillende bevolkingsgroepen met elkaar zijn samengesmolten. De bevolkingsgroepen die u nu aantreft in Spanje zijn: Castillianen (72%), Catalanen (18%), Galiciers (6%), Basken (2%) en zigeuners (1%).
 
Taal in Spanje
De officiele gemeenschappelijke taal die in Spanje wordt gesproken is het Spaans. Maar het Spaans zoals wij dat kennen heeft eigenlijk het Castellano (spreek uit als (Kastejano). Doordat het land zo uitgestrekt is zijn er verschillende talen als officieel bestempeld. Zo spreekt men in Catalonië Catalaans, in Galicië Galicisch en in het Baskenland Baskisch. Ook Valenciaans is een officiële taal in Spanje die wordt gesproken in de Valenciaanse gemeenschap.
Het Spaans is een Romaanse taal die vanuit vele invloeden is ontstaan. Het bevat woorden die de Visigoten en de Moren hebben ingebracht. Inmiddels is de taal uitgegroeid tot één van de grootste talen ter wereld. Ruim 300 miljoen(!) mensen wereldwijd spreken Spaans.
 
Godsdienst in Spanje
Circa 95% van de Spaanse bevolking is rooms-katholiek. Dit is niet altijd zo geweest. In de verre geschiedenis, jaar 394, toen Spanje nog tot het Romeinse Rijk behoorde, was het katholicisme de staatsgodsdienst. In 711 kwam hier verandering door de verovering van de Moren. Zij voerden de Islam in als staatsgodsdienst.
Pas in het begin van de 17 e eeuw kreeg de katholieke kerk haar machtspositie weer terug en ontstond er een nauwe samenwerking tussen kerk en staat. De kerk had zich in deze tijd echter niet populair gemaakt en heeft hiervoor niet gering moeten boeten. De bevolking was het op z'n zachtst gezegd niet eens met de gang van zaken en dit heeft uiteindelijk geleid tot de Spaanse Burgeroorlog in 1931. Deze oorlog heeft geleid tot de dood van 6000 geestelijken.
Uiteindelijk riep Franco in 1939 het rooms-katholicisme uit tot staatsgodsdienst. Pas na Franco's dood werd in de nieuwe grondwet weer de scheiding van de kerk en staat opgenomen. Dit betekende concreet dat de vrijheid van godsdienst werd gegarandeerd, maar nog steeds is het overgrote deel van de bevolking katholiek.
 
terug
 

Informatie

Golfweb-advertising

Valeriaan 6
4421 ME Kapelle
KvK 22059749
 

Buienradar

Routeplanner

Volgons