(Duinweg 16, Westkapelle)  

IMG 2471

telefoonnummer: +31 6 51 830952
(Duinweg 131, Westkapelle)

IMG 20180130 114600

telefoonnummer: +31 6 51 830952
terug 
 
 
TURKIJE
turkije
 
Golfen in Turkije
Golfen in Turkije, een unieke ervaring!
De Turkse golfbanen zijn sterk in opmars.
Veel golfers hebben Turkije al ontdekt als een ideale golfbestemming.
Turkije heeft diverse prachtige golfbanen. Dit in combinatie met het heerlijke klimaat en de prachtige hotels staan garant voor een top-golfvakantie in Turkije.
Het aantal golftouristen is nog steeds groeiende en momenteel wordt hard gewerkt aan uitbreiding van het aantal golfbanen rondom Belek.
Bij het Cornelia deLuxe Resort is de 27 holes-golfcourse van de Cornelia Faldo Course al geopend.
Aan het Golf in Belek heeft Nick Faldo dan ook een extra dimensie toegevoegd.
Een beetje golfer zal het niet zijn ontgaan dat er de laatste tijd veel aandacht is voor golfen in Turkije.
Rondom de golfbanen wordt er dan ook druk gebouwd aan luxe hotels, bungalows en appartementen.
 
Klimaat
Turkije heeft drie verschillende klimaatzones. Langs de kusten heerst een mediterraan ofwel zeeklimaat met milde winters, warme zomers en weinig neerslag in de zomermaanden.
Het oostelijk deel van het land heeft een gematigd landklimaat met neerslag in alle jaargetijden en centraal Turkije heeft een steppeklimaat met relatief weinig neerslag op jaarbasis, vrij koele winters en warme zomers.
De aangenaamste perioden voor een zonvakantie in Turkije is vanaf de tweede helft van mei tot begin juli en vanaf eind augustus tot half oktober.
Volop zon zonder dat het echt té warm wordt.
 
Algemene informatie
Turkije, een paradijs van zon, zee, bergen en meren. Het vormt een opmerkelijke brug tussen Europa en Azië en het land zelf weerspiegelt deze twee werelddelen.
De totale oppervlakte van de Turkse republiek (Turkiye Cumhuriyeti) bedraagt 780.576 km, waarmee het land ruim 22 maal zo groot is als Nederland en 3 maal de oppervlakte heeft van West-Duitsland.
De westelijke helft, met de steden Instanbul, Izmir en Antalya, is rijker en dichter bevolkt, gericht op Europa en het Middellandse-Zeegebied. Het andere deel, vanaf Ankara naar het oosten, met zijn ruige, weidse steppen, heeft meer in zich van Turkijes Aziatische erfenis.
 
Geografische ligging
Het huidige Turkije ligt op twee continenten.
De Turkse landstreek Trakya (Thracië) beslaat slechts 3% hiervan en ligt op het Europese continent. De resterende 97% ligt op het West-Aziatische schiereiland, dat Klein-Azië of Anatolië genoemd wordt.
Het Aziatische en het Europese continent worden van elkaar gescheiden door de Bosporus, de Dardanellen en de Zee van Marmara.
De republiek wordt omringd door Griekenland, Bulgarije, Rusland, Iran, Irak en Syrië. Tweederde van de landsgrenzen bestaat uit zeekust (het land heeft een kustlijn van maar liefst 8000 km) maar het aantal stranden is gering door het bergachtige landschap.
 
Kunst en cultuur
Door de ligging op de grens van Europa en Azië bezochten in de loop der geschiedenis vele volkeren het gebied, die elk hun sporen van hun eigen cultuur achterlieten.
Vooral de overblijfselen uit de Hittische, Romeinse, Griekse en Byzantijnse tijd zijn indrukwekkend.
De Seltsjoeken brachten hun invloedrijke Islamitische godsdienst mee.
De islamitische cultuur kwam in Turkije onder de Seltsjoeken en later de Osmanen tot grote bloei, maar ook in het huidige Turkije is de islam nog een niet te onderschatten factor in het maatschappelijke en politieke leven.
De invloed van de Seltsjoeken en Ottomanen is nog steeds zichtbaar in de architectuur, de beeldende kunst en de literatuur.
 
Bevolking
De Turkse bevolking is een samensmelting van verschillende steppenvolkeren uit Centraal-Azië. Turkije heeft ongeveer 55 miljoen inwoners.
Turkije is voor 98% islamitisch. De Turkse bevolking staat bekend om zijn vriendelijkheid en gastvrijheid. Echter de bewoners uit de meer afgelegen streken zijn meer terughoudener.
 
Taal
De Turkse taal is niet zoals de meeste Europese talen van Indogermaanse oorsprong, maar behoort tot de Oeral-Altaïsche taalgroep.
De reiziger heeft het in Turkije niet al te moeilijk om zich verstaanbaar te maken:aan de westkust wordt overal Duits en Engels gesproken, terwijl juist in het binnenland (juist in de meest afgelegen dorpjes) vloeiend Duits en zelfs Nederlands wordt gesproken, doordat de bewoners hiervan een tijd als gastarbeider in West-Europa werkzaam zijn geweest. Naast het Turks wordt ook Koerdisch, Arabisch, Grieks, Armeens, Aramees, Frans en Duits gesproken.
 
terug

Informatie

Golfweb-advertising

Valeriaan 6
4421 ME Kapelle
KvK 22059749
 

Buienradar

Routeplanner

Volgons